CliniClowns ontvangt donatie t.w.v. EUR 5000 van Bel Foundation

8 June 2017

CliniClowns heeft een cheque te € 5000 ontvangen uit handen van medewerkers van de Bel Groep in Nederland. Het gedoneerde bedrag is beschikbaar gesteld door de Bel Foundation, de stichting van het de Bel Group die zich inzet voor het welzijn van kinderen over de hele wereld.

Bel Foundation doneert aan CliniClowns

Het gedoneerde bedrag wordt door CliniClowns ingezet voor een training waarin tien jonge clowns/medewerkers worden opgeleid om de CliniClowns-filosofie over te brengen aan nieuw aan te wenden clowns. Momenteel is CliniClowns afhankelijk van een beperkt aantal trainers. Om de filosofie en methode te borgen voor de toekomst zijn nieuwe trainers van groot belang. Zo blijft de kwaliteit van het werk van CliniClowns geborgd.

CliniClowns en de Bel Groep
CliniClowns en de Bel Groep zijn nauw met elkaar verbonden. In 2015 ging het merk Babybel, één van de voornaamste merken van de Bel Groep, in Nederland een relatie met CliniClowns aan. Anny Protosyngelou, Brand Manager Babybel bij de Bel Groep in Nederland: "Babybel staat voor speels en vrolijk. Plezier staat voorop in alles wat er rond het merk gebeurt. Maar, plezier maken is niet voor iedereen even vanzelfsprekend, maar wel heel belangrijk. Daarom steunt Babybel sinds 2015 de CliniClowns. Er is geen ander goed doel wat zo goed bij bij Babybel past als CliniClowns. Niet alleen vanwege de visie/factor 'plezier', maar het rode kaasje zou ook zomaar een rode neus kunnen zijn."

"Een glimlach toveren op het gezicht van kinderen die pijn en tegenslag ervaren is zo ontzettend dankbaar en belangrijk. Niet alleen voor de kinderen zelf, maar ook voor de ouders van deze kinderen", zegt Alexandra van den Top van Stichting CliniClowns.

CliniClowns is afhankelijk van donaties van particulieren en instellingen. In 2015 vroeg Babybel al aandacht voor CliniClowns door een consumentenactie. Consumenten werden uitgedaagd om een figuurtje te maken van de rode wax van het Babybel-kaasje. Per ingezonden foto van een figuurtje doneerde Babybel 1 euro aan CliniClowns. In 2016 assisteerden ruim 20 medewerkers van de Bel Groep vrijwillig tijdens één van de vele circusdagen die CliniClowns voor zieke kinderen en hun ouders organiseert. In totaal doneerde de Bel Group in 2015 en 2016 € 40.000 aan CliniClowns.


Deel dit bericht