Gulle donatie voor Hospice Lingesteyn

17 February 2017

Hospice Lingesteyn in Leerdam heeft op woensdag 15 februari een cheque ter waarde van € 1071,25 ontvangen uit handen van Royal Bel Leerdammer. Dankzij deze donatie kunnen CD-spelers worden aangeschaft voor cliënten van het hospice, zodat zij hun eigen muziek kunnen afspelen.


Erg blij
Karin Brinks, teamleider in Lingesteyn, is blij met de donatie. 'In Hospice Lingesteyn kunnen cliënten terecht voor zorg in de laatste levensfase', vertelt ze. 'De zorg is vooral gericht op het creëren van rust en comfort voor zowel de cliënt als hun naasten. Het kunnen luisteren naar eigen muziek draagt hier aan bij.'

Waardevolle ervaring
Het bedrag is tot stand gekomen doordat medewerkers van Royal Bel Leerdammer, producent van Leerdammer kaas, de kerstpakketten jaarlijks eigenhandig inpakken. Hiermee wordt € 2,50 per kerstpakket bespaard. Het totaalbedrag van de besparing wordt verdeeld over een aantal goede doelen. Iedere medewerker die meehelpt met het inpakken van de kerstpakketten kan een goed doel aandragen en dit promoten. Dit jaar was dit onder andere Hospice Lingesteyn. Dinie Arendsen, werkzaam op de financiële afdeling van Royal Bel Leerdammer, heeft dit goede doel aangedragen. 'Mijn schoonmoeder verbleef vorig jaar tijdens haar laatste levensfase in een hospice', vertelt zij. 'Als familie hebben we die dagen dankzij de fijne zorg als heel waardevol ervaren. Dat gunnen we andere families ook. Daarom heb ik me ingezet voor een donatie aan het hospice in Leerdam, de gemeente waar ik woon en waar één van onze fabrieken is gevestigd.'

Zorg in de laatste levensfase
In Hospice Lingesteyn in verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam kunnen cliënten terecht voor zorg in de laatste levensfase. Hier ontvangen zij 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg op maat (high care) van deskundige en professionele medewerkers.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Hospice Lingesteyn of de zorg van Rivas op www.rivas.nl of bel met Rivas Zorglijn via 0900-8440.


Deel dit bericht