Du Pain, du Vin, du Boursin

Boursin®


Het lekkerste roomkaasje uit Frankrijk dankt haar naam aan François Boursin. Hij raakte geïnspireerd door de in Frankrijk populaire fromage frais. Bij deze verse roomkaas werden altijd verse kruiden gelegd, zodat iedereen zijn eigen kruidenkaas kon maken. François Boursin verfijnde en perfectioneerde het recept. Tot hij in 1957 zijn eigen variant, Ail & Fine Herbes, op de markt kon brengen. Een authentiek Frans kaasje was geboren! Wat het anders maakte? De onderscheidende smaak van knoflook en fijne kruiden, gecombineerd met de zachtheid van roomkaas.

Boursin® was het eerste kaasje in Frankrijk met een eigen TV-commercial. De slagzin "du pain, du vin, du Boursin" maakte het merk Boursin® in Frankrijk al snel populair en werd zelfs onderdeel van de Franse cultuur. Maar niet alleen in Frankrijk! Boursin® wordt in keukens van maar liefst 35 landen op 5 verschillende continenten gebruikt.

Boursin® wordt nog steeds op dezelfde manier gemaakt als ruim vijftig jaar geleden. Met precies de juiste smaakbalans tussen knoflook, bieslook en peterselie. Peper en zout worden vervolgens met de beste melk en roomkaas gemengd. De rest van het recept houden we strikt geheim. Maar dat het hier om één van de lekkerste roomkaasjes van Frankrijk gaat, weet iedereen! En er is meer mogelijk met het roomkaasje. Zo is er bijvoorbeeld Boursin® Cuisine, om heerlijk mee te koken. Boursin® blijft je inspireren.
Boursin® roomkaas

Boursin® roomkaas is onweerstaanbaar op een stokbroodje! Het bekende verse kruidenkaasje is verkrijgbaar in twee smaakvarianten: Knoflook & Fijne Kruiden en Sjalot & Bieslook (zonder knoflook). Daarnaast is er ook een light variant beschikbaar.


Boursin® in portieverpakking

Het romige kruidenkaasje van Boursin® is nu ook verkrijgbaar in een handige portieverpakking. Altijd de juiste hoeveelheid Boursin voor ieder moment! Ideaal om mee te koken, om alleen of met z'n tweën te eten en gemakkelijk te bewaren!


Boursin® Cuisine

Boursin® Cuisine is perfect om mee te koken. Als basis, of als smaakvolle toevoeging. Zoals verrukkelijke pasta's, maar ook verrassende ovenschotels, quiches of zelfs mosselen. Boursin® Cuisine is verkrijgbaar in de varianten Knoflook & Fijne kruiden, Knoflook & Fijne kruiden Light en Sjalot & Bieslook (zonder knoflook). Je vindt Boursin® Cuisine in het 'kookroom schap', bij de crème fraiche. Lekker koken is niet moeilijk!


Boursin® Ap©ritif

Boursin® Ap©ritif: de unieke smaak van Boursin® verse roomkaas, omwikkeld met heerlijke gerookte ham. Maakt de borrel met vrienden en familie nog specialer! Is zonder bereiding direct te serveren, succes gegarandeerd!


Boursin® Minis

Mini bolletjes van heerlijke Boursin® Knoflook & Fijne kruiden. Boursin® Minis maken iedere maaltijd af. Een heerlijke topping op pasta gerechten, salades, aardappels of panini's. De handige hersluitbare verpakking zorgt ervoor dat je de hoeveelheid kunt gebruiken die je nodig hebt en de rest voor een ander smakelijk Boursin® Minis moment kunt bewaren!