Joost van der Hoogte nieuwe voorzitter NZO

21 December 2017

De leden van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) hebben Joost van der Hoogte tijdelijk benoemd tot voorzitter. Hij volgt Roelof Joosten op die per 31 december 2017 terugtreedt wegens beëindiging van zijn dienstverband bij Royal FrieslandCampina.


Van der Hoogte is Director Operations van Royal Bel Leerdammer en is sinds 2011 lid van het dagelijks bestuur van de NZO, waarvan de laatste jaren als vice-voorzitter. Onder zijn leiding zal de NZO een nieuwe meerjarenstrategie opstellen. Na afronding van dat proces zal het voorzitterschap van de NZO worden overgenomen door Hein Schumacher, die per 1 januari 2018 de nieuwe CEO is van Royal FrieslandCampina. Schumacher treedt met ingang van die datum toe tot het bestuur van de NZO.

Daarmee bestaat het bestuur van de NZO per 1 januari 2018 uit: Joost van der Hoogte (voorzitter, Royal Bel Leerdammer), Albert de Groot (penningmeester, Vreugdenhil Dairy Foods), Hein Schumacher (Royal FrieslandCampina), Werner Buck (Royal FrieslandCampina), Jeroen Elfers (Royal FrieslandCampina) en Klaas de Jong (Royal A-ware Food Group). Secretaris van het bestuur is directeur Oscar Meuffels.


Deel dit bericht