Terugroeping van batches KIRI kuipjes van 200g

24 August 2021

Naar aanleiding van de laatste besluiten van de Nederlandse autoriteiten, heeft Bel Nederland besloten verschillende batches Kiri kuipjes van 200 g terug te roepen die waren gemaakt met een ingrediënt waarvan de restwaarde van ethyleenoxideresiduen de toegelaten limiet licht overschrijdt.


Het heeft betrekking op Johannesbroodpitten die gebruikt worden voor de samenstelling van een verdikkingsmiddel.
De betrokken batches bij deze terugroeping procedure zijn uitsluitend de batches Kiri 200 g met de volgende nummers:

Toen een van onze leveranciers ons informeerde van de aanwezigheid van deze substantie in een van de ingrediënten in ons recept, gebruikt in zeer kleine hoeveelheden, en die boven de voorgeschreven Europese limiet ligt, heeft Kiri de productie van de betrokken producten meteen stilgelegd en monsters van de eindproducten zijn geanalyseerd in een extern laboratorium.

De resultaten van deze analyses lieten geen enkel spoor van deze substantie zien in het eindproduct. De terugroeping die wij uitvoeren is besloten in overleg met de Nederlandse autoriteiten. Ter info: uit voorzorg hebben we het ingrediënt in kwestie al uit ons recept verwijderd.

Consumenten worden geadviseerd dit product niet te consumeren en het voor terugbetaling terug te brengen naar het verkooppunt waar het is gekocht.

Het merk Kiri is beschikbaar om vragen van consumenten over deze terugroeping te beantwoorden via telefoon:
0345-64 83 91

Bij Bel staan de kwaliteit en veiligheid van onze producten voorop. Wij herinneren u eraan dat wij na analyse van het eindproduct geen spoor van ethyleenoxide in onze eindproducten hebben aangetroffen.


Deel dit bericht