Lach het leven toe!

La Vache qui rit®


Bel's historisch en iconisch merk La Vache qui rit is geboren in de kaasfabriek van Léon Bel in 1921 en was daarmee een revolutie voor consumenten. Vanaf toen was de eerste smeerkaas in individuele porties beschikbaar. Gemakkelijk te bewaren en mee te nemen mede dankzij de unieke aluminium verpakking in het ronde kartonnen doosje. Een uniek punt van herkenning is het ontzettend leuke logo met de rode koe, ontworpen door illustrator Benjamin Rabier. Succes kwam snel en in 1929, voortbouwend op de zachte smaak en smeuïge textuur en vooruitstrevende reclame, werd de kaas internationaal geïntroduceerd.

Ook in Nederland zijn de kleine kaaspuntjes als snel verkrijgbaar. In 1960 volgt Apéricube (gaat sinds 2012 als Mini Cubes door het leven), in 1988 volgt La Vache qui rit Light en Pik & Croq volgt in 1995. In Nederland heet Pic & Croq overigens Cheez Dippers. Rond het einde van 2007 komt La Vache qui rit met smeerkaas in een potje waarmee La Vache qui rit dagelijks op de boterham gesmeerd kan worden.

Vandaag de dag heeft La Vache qui rit de wereld veroverd. De nummer 1 smeerkaas in de wereld wordt in meer dan 90 landen en op vijf continenten gegeten: van de Verenigde Staten, Afrika en Engeland tot Japan en Australië. Elke dag worden wereldwijd meer dan 10 miljoen porties geconsumeerd; dat betekent elke 20 seconden maar liefst 2500 porties. In Nederland kennen we de volgende verpakkingsvarianten, verkrijgbaar in verschillende smaken.La Vache qui rit® puntjes

De La Vache qui rit® puntjes in het ronde doosje. Heerlijk als tussendoortje en ook lekker om te smeren op brood. Ook verkrijgbaar in een light-variant en in een doosje met een mix aan smaken (paprika, champignons, kruiden, ham).


La Vache qui rit® Cheez Dippers

Cheez Dippers zijn ideale tussendoortjes: makkelijk mee te nemen, lekker en verantwoord, omdat ze calcium, eiwitten en granen bevatten. Ook verkrijgbaar in een light-variant.


La Vache qui rit® Mini Cubes

Mini Cubes zijn kleine blokjes gemaakt van La Vache qui rit® smeerkaas! Geschikt als lekker tussendoortje.